CMS beheer info

CMS pakketten hebben een aantal positieve eigenschappen. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. Een aanzienlijk gedeelte van de inhoud van uw site kan in het CMS systeem gewoon als platte tekst worden ingevoerd. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

Software voor content management is bedoeld als hulpmiddel bij het onderhouden van uw website. Een CMS systeem slaat gegevens meestal op in een database, waar deze zonder CMS systeem in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes zouden staan. In een centrale beheeromgeving brengt u de benodigde wijzigingen aan de website aan. Dit centrale gedeelte is een afgesloten deel van uw website, de beheeromgeving van het CMS systeem.

Wilt u nog meer redenen weten waarom het gebruik van een CMS programma goed is? Voor meer informatie kunt u Betekenis CMS doornemen. In een groot aantal gevallen zit er een installatieprogramma bij het CMS systeem. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Het is logisch dat u wel even moet leren wat alle knoppen doen in de beheeromgeving. De ontwikkelaar van het CMS systeem zal meestal een logische indeling van de beheerschermen nastreven.
Free Web Hosting