Uw eigen site met CMS programma

Een CMS of content management systeem is erg nuttig. Met een CMS kun je op een eenvoudige manier aanpassingen aanbrengen aan je website. Bij het gebruik van een CMS zal HTML kennis doorgaans niet nodig zijn. Je maakt je pagina op in een soort tekstverwerker die je al gauw bekend voor zal komen wanneer je regelmatig gebruik maakt van bijvoorbeeld Word.

Gebruik je een CMS dan zal het aanpassen van bestanden op de server niet zo vaak meer nodig zijn. De content wordt opgeslagen in een database. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Er zijn verschillende content management systemen beschikbaar waar u een website of intranet pagina mee kan maken. U kunt met een CMS een nieuwssite, blog, webshop of een gewone website bouwen. Met een CMS kunt u zelf snel aanpassingen doen in de teksten of afbeeldingen binnen de website. U heeft hier geen PHP of HTML kennis voor nodig.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheid? Op CMS beheer tips vindt u meer informatie over CMS systemen. Meestal wordt er een installatie script meegeleverd.
Free Web Hosting