Beheer van een startpagina

Het hebben van een eigen startpagina is in een aantal opzichten goed. Bovenal is er de mogelijkheid om links aan te leggen naar de websites die u het leukst of interessantst vindt. Eigen websites promoten kan ook uitstekend met een eigen startpagina. Als u het goed aanpakt kunt u zelfs geld verdienen met uw startpagina.

U dient zich te registreren voordat u aan de slag gaat met uw eigen startpagina. Registratie gaat via een formulier op de betreffende startpagina website. Een startpagina website waar u een eigen dochterpagina mag maken, is meestal via eenvoudige Google zoekopdrachten te vinden. U vindt de websites met zoektermen zoals “Nederlandse startpagina”.

Uw startpagina komt op een speciaal toegewezen subdomein te staan. Het is raadzaam om hiervoor een goede naam te bedenken. Heeft uw startpagina een bepaald thema, dan is het een goede gewoonte om uw startpagina naar dit thema te vernoemen. Op veel websites is een algemene linkpagina ook toegestaan. Het komt vaak voor dat er dan links over verschillende thema’s op de pagina staan. Als dat het geval is, is een algemene naam geen probleem.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. In sommige gevallen dient u via een link uw aanmelding te bevestigen. De website zal deze bevestigingslink per e-mail naar u opsturen. Hoeft u niet op een link te klikken om te bevestigen, dan nog is een correct e-mailadres invoeren wel belangrijk. Het kan voorkomen dat u uw wachtwoord vergeet. Dan kunt u instructies voor wachtwoordherstel aanvragen. De website zal bij een wachtwoordherstel de instructies per e-mail naar u sturen. Het is dan zonde wanneer het e-mailadres niet correct is ingevuld.

Op verschillende websites is informatie te vinden omtrent het samenstellen van uw eigen startpagina. Zo is Beheer linkpagina het doornemen waard. Het scheelt een hoop wanneer u vooraf weet welke stappen nodig zijn. Want naast het maken van de startpagina zal er ook af en toe onderhoud aan de pagina moeten worden gepleegd. Op de website waarnaar we verwijzen vindt u diverse artikelen over het aanmaken en het beheer van een eigen startpagina.

Uw startpagina zal doorgaans leeg zijn direct nadat u het heeft aangemaakt. Er dient een rubriek te worden toegevoegd voordat u een link op uw startpagina kunt plaatsen. Een link moet namelijk in een rubriek worden toegevoegd. Er worden doorgaans een aantal rubrieken aangemaakt. De titel van een rubriek is verplicht. De titel beschrijft waar de rubriek over gaat. Door op deze manier te werken, rangschikt u de links naar onderwerp of deelonderwerp. U heeft zo ook een heldere structuur voor de mensen die uw pagina bekijken.
Free Web Hosting