CMS beheer

Ter ondersteuning van website beheer is het gebruik van een CMS systeem aan te raden. Dit is niet alleen voor mensen zonder HTML-kennis het geval. Weet u het een en ander over de techniek, dan is een CMS programma nog steeds iets waar u voordeel aan gaat hebben. Website content en lay-out worden namelijk strikt gescheiden. Met een CMS pakket wordt de content afgebakend en kunt u niet per ongeluk de lay-out wijzigen.

Het type website bepaalt welke CMS systemen u kunt gebruiken. Het systeem phpBB is uitermate geschikt voor een forum. Maar voor een webshop weer niet. Houd goed voor ogen wat het doel van uw website is bij een CMS pakket selectie. Steekt het beheerdersgedeelte logisch in elkaar, dan is het makkelijker om te leren werken met het CMS systeem.

Met een CMS programma wordt het mogelijk om een vliegende start te maken met uw website. Een deel van de CMS pakketten is gratis te downloaden. Ook bestaan er CMS systemen die u moet kopen. Een CMS pakket installeren op de server is iets waar u vandaag al mee kunt beginnen.

Wellicht was u al langer van plan om uw website met een CMS te beheren. U kunt hier meer over te weten komen door de pagina Wat is een CMS systeem te lezen. Het installeren van het CMS pakket bestaat onder andere uit het uploaden van de bestanden naar uw webhosting pakket. Tevens is het aanmaken van een database vaak een noodzakelijke stap. Ook dienen de juiste instellingen te worden ingevuld in bepaalde bestanden. Het komt regelmatig voor dat deze instellingen goed worden gezet door een installatieprogramma dat bij het CMS pakket wordt geleverd.

Laat u niet weerhouden door angst voor de techniek. Een CMS systeem door een expert laten installeren is niet zo duur. Dus wanneer het u niet lukt, kunt u het altijd laten installeren door iemand anders.
Free Web Hosting