Hulpmiddelen voor site beheer

Wilt u een website in elkaar zetten? Voor het bouwen van een site bestaan verschillende opties. Het is mogelijk om de nieuwe site te maken met behulp van een website builder. Ook is het mogelijk om een eigen webhosting pakket te gebruiken. In dat geval zult u van een content management systeem gebruik maken.

Zou u graag zelf een site bouwen? Er zijn verschillende mogelijkheden waarvan u gebruik kunt maken. U kunt de website met behulp van een website builder in elkaar zetten. Verder kunt u eigen webhosting gebruiken voor het maken van een website. In dat geval zult u van een content management systeem gebruik maken. Voor meer informatie over content management systemen kunt u Website beheren software raadplegen.

U kunt de bronbestanden van een content management systeem eenvoudig overzetten naar uw hosting pakket. Gedurende het 1e bezoek wordt het installatiescript aangeroepen. Diverse belangrijke instellingen kunnen tijdens het uitvoeren van het installatiescript doorgegeven worden. Weet u niet zoveel van de techniek? Geen probleem. De stappen die nodig zijn voor het installeren worden uitvoerig op de website van de aanbieder omschreven. Heeft u liever dat het CMS pakket door de aanbieder wordt geïnstalleerd op uw webruimte? Dan is dat geen enkel probleem. Als u het zo instelt dat u automatische updates ontvangt, blijft uw website ook up to date.

Het CMS pakket wordt met een aantal layouts geleverd. Zo is het niet nodig om speciaal een grafisch ontwerp in elkaar te laten zetten. Spam wordt door de PHP formulieren op uw website herkend en geblokkeerd met het genoemde CMS pakket. De formulieren zullen een bericht dat spam bevat niet doorsturen naar u. De kans dat u spam ontvangt via uw website wordt zo verminderd.
Free Web Hosting