CMS beheer

Het is raadzaam om voor het beheer van uw website een CMS programma te gebruiken. Niet alleen voor mensen zonder technische kennis. Ook wanneer u wel verstand van zaken heeft, is het gebruik van een content management systeem handig. Website content en lay-out worden namelijk strikt gescheiden. Het CMS systeem zorgt ervoor dat u niet per ongeluk de opmaak wijzigt.

Er zijn verschillende soorten CMS pakketten. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Bepaal aan de hand van de aard van uw site of een CMS programma geschikt is. Hoe snel u zult leren werken met het systeem, is afhankelijk van hoe het beheerdersgedeelte in elkaar steekt.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Er zijn zowel gratis CMS systemen als CMS systemen waarvoor u moet betalen. Er is niets op tegen om meteen met het gebruik van een CMS pakket te beginnen.

Misschien wilt u al enige tijd een CMS pakket in gebruik nemen. Op de pagina Afkorting CMS kunt u daar meer informatie over vinden. Het installeren van het CMS pakket bestaat onder andere uit het uploaden van de bestanden naar uw webhosting pakket. En meestal moet een database worden aangemaakt. Verder moeten er instellingen in configuratiebestanden worden ingevuld. Het komt regelmatig voor dat deze instellingen goed worden gezet door een installatieprogramma dat bij het CMS pakket wordt geleverd.

Laat u niet weerhouden door angst voor de techniek. Lukt het niet met de installatie? Er zijn voldoende technische mensen die een CMS pakket voor u kunnen installeren.
Free Web Hosting