Site ontwerpen

Wilt u uw website eenvoudig kunnen beheren, kies dan voor beheer met behulp van een CMS systeem. Dit is niet alleen voor mensen zonder HTML-kennis het geval. Ook wanneer u wel verstand van zaken heeft, is het gebruik van een content management systeem handig. Een CMS pakket dwingt namelijk een scheiding af tussen content en lay-out. Het CMS systeem zorgt ervoor dat u niet per ongeluk de opmaak wijzigt.

Sommige CMS systemen zijn bedoeld voor een bepaald soort site. Het systeem phpBB is uitermate geschikt voor een forum. Maar voor een webshop weer niet. Houd goed voor ogen wat het doel van uw website is bij een CMS pakket selectie. Een CMS systeem leren is over het algemeen eenvoudiger wanneer er sprake is van een logische interface.

Of u nu een website voor uw bedrijf wilt of voor uw hobby, een CMS systeem zorgt ervoor dat u snel uw website kunt neerzetten. Er zijn zowel gratis CMS systemen als CMS systemen waarvoor u moet betalen. Vandaag kunt u al beginnen met het gebruiken van een CMS systeem.

Mogelijk speelt het idee om CMS software te gaan gebruiken al langer. Het artikel Wat is een CMS? kan u meer vertellen over wat u daarvoor moet doen. Een onderdeel van de installatie is het neerzetten van de bestanden op de server. Daarnaast is het aanmaken van een database in de regel nodig. Een andere stap is het invullen van de juiste instellingen in configuratiebestanden. Bij een aantal systemen zet een installatiescript deze instellingen voor u goed.

Laat u niet weerhouden door angst voor de techniek. Lukt het niet met de installatie? Er zijn voldoende technische mensen die een CMS pakket voor u kunnen installeren.
Free Web Hosting