Uw eigen website met CMS programma

De term CMS komt u met regelmaat tegen wanneer u zich aan het oriënteren bent op een nieuwe website. Met een CMS pakket wordt het onderhoud van uw website eenvoudiger gemaakt. U beheert de website dan vanuit een centrale beheeromgeving.

Bij een goed CMS systeem bestaat er een scheiding tussen de opmaak en de content. In het artikel Je website samenstellen leest u hier meer over. Het CMS pakket zorgt dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven. Zo wordt het mogelijk om uw eigen website te beginnen, zonder dat u iets over HTML of CSS hoeft te weten. Kennis van deze talen is wel nodig wanneer u geen enkele vorm van website builder of CMS zou gebruiken.

Ook is het zo dat iedere pagina een eigen HTML bestand nodig heeft wanneer u geen CMS systeem gebruikt. Als u pagina’s wilt toevoegen, moeten er extra HTML bestanden worden aangemaakt. Bij een CMS wordt centrale code uitgevoerd welke de gegevens ophaalt die gekoppeld zijn aan de pagina die wordt opgevraagd. Maakt u geen gebruik van een CMS, dan zult u ook in veel HTML bestanden grotendeels dezelfde code moeten herhalen.

Stelt u zich eens voor dat u de contactgegevens van uw bedrijf moet wijzigen op de website. Zonder CMS systeem zal elk HTML bestand dan moeten worden aangepast. Gebruikt u wel een CMS, dan is een aanpassing op een enkele plek voldoende om overal de nieuwe gegevens weer te geven.

Het overdragen van het beheer is ook makkelijker te doen als het een website met CMS betreft. Websites zonder beheersoftware kunnen alleen worden aangepast door de HTML en de CSS code te wijzigen.
Free Web Hosting