Website beheren hulpmiddelen

Voor het gebruik van een CMS pakket heeft u niet veel kennis van websites maken nodig. Zo kunt u op laagdrempelige wijze zelf een site maken. Als u leert hoe een CMS systeem werkt, dan kunt u die kennis later ook weer gebruiken. In de vrije uren kunt u bijvoorbeeld bijverdienen door het onderhoud van websites doen. CMS kennis kan dus altijd wel worden ingezet. Een goed startpunt is het artikel Websitebeheer. Het artikel geeft u inzicht in de verschillende beheertaken die u met een CMS pakket kunt uitvoeren. Kennis over websites maken is niet nodig. In het beheerpaneel kunt u de verschillende onderdelen van uw website wijzigen. Tijdens de installatie van het CMS pakket kunt u de inloggegevens voor het beheergedeelte zelf kiezen. Een meegeleverd installatie script ondersteunt u bij het installeren van het CMS.

Via het CMS pakket kunt u op een professionele wijze een zakelijke website bouwen. Mogelijk wilt u in teamverband werken aan de website. Samen aan de zakelijke website werken is prima te doen met een CMS systeem. Er kunnen verschillende accounts worden aangemaakt met beheerrechten. Een vergeten wachtwoord kan eenvoudig worden hersteld via het inlogscherm. Wat ook handig aan een CMS pakket is, is dat er vaak al een paar layouts zijn meegeleverd. Het is dus niet nodig om zelf een layout in elkaar te zetten. Wanneer u de layout en de kleuren heeft ingesteld, kunt u aan de content gaan werken. U kunt bijvoorbeeld een pagina met achtergrondinformatie over uw bedrijf aanmaken. Wilt u de formulieren op uw site aanpassen, dan is dat ook eenvoudig te doen. U kunt zelf bepalen uit welke velden een formulier bestaat.

Het is mogelijk om extra beheeraccounts aan te maken. Het is geen enkel probleem om met meerdere mensen aanpassingen aan de website te verrichten. U hoeft dan niet uw eigen inloggegevens aan anderen te geven. Er is gewoon een gebruikersaccount voor de ander aan te maken. Een wachtwoord vergeten, dat kan natuurlijk voorkomen. Onderaan het inlogformulier is een optie voor wachtwoordherstel. Wanneer het e-mailadres bekend is binnen het content management systeem, dan zullen de instructies naar het e-mailadres worden gestuurd.
Free Web Hosting