Je nieuwe website maken

CMS is de afkorting van content management systeem. Met een CMS kun je op een eenvoudige manier aanpassingen aanbrengen aan je website. Bij het gebruik van een CMS zal HTML kennis doorgaans niet nodig zijn. Je maakt je pagina op in een soort tekstverwerker die je al gauw bekend voor zal komen wanneer je regelmatig gebruik maakt van bijvoorbeeld Word.

Het voordeel van deze werkwijze is dat er zelden bestanden op de server hoeven te worden aangepast. De content wordt opgeslagen in een database. De scheiding tussen content en opmaak zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Het aanbod van CMS pakketten is vrij groot. Een CMS pakket is inzetbaar voor meerdere soort sites: nieuws, webshop of blog, het is geen probleem. Het CMS pakket zorgt ervoor dat u dat ene plaatje of die ene tekst snel kunt aanpassen. PHP of HTML kennis is door het gebruik van het CMS niet nodig.

Wellicht bent u nu nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor u. U kunt afkorting cms doorlezen om meer kennis te vergaren. Een groot voordeel is dat er bij veel CMS pakketten een installatie script wordt geleverd.
Free Web Hosting