Gebruik van PHP

Wanneer u gebruikmaakt van PHP, dan kunt u extra functionaliteiten aan uw website toevoegen. Hoewel voor de gebruiker niet direct te zien is PHP een belangrijk deel van een website. Met behulp van PHP krijgt de website ontwikkelaar toegang tot allerlei extra functionaliteiten. Een goede motor zoals PHP achter de website is van groot belang. Als alternatief kan men ook voor .NET of Java als server-side engine kiezen.

Vaak kunt u direct aan de slag met PHP bij uw hosting provider. Voor veel ontwikkelaars een reden om voor PHP als scripttaal te kiezen. Op die manier hoeft een PHP gebruiken voor een website inbouwen niet tijdrovend te zijn.

Dat PHP niet zo heel lastig is om te leren vinden veel ontwikkelaars fijn. Met relatief weinig ervaring komt u zo toch een flink eind bij het ontwikkelen van nieuwe PHP componenten voor uw website. Door middel van additionele libraries zijn de mogelijkheden nog meer te vergroten.

Het installeren en configureren van een PHP omgeving kunt u gratis doen. U heeft dus geen onvoorziene uitgaven. Hoewel men vaak kiest voor PHP op Linux draait het ook prima op Windows en Mac OS X.
Free Web Hosting