Startpaginabeheer

Loopt u rond met de gedachte dat het niet makkelijk is om een startpagina website te bouwen? Dan zult u de informatie die u hier aantreft eens door moeten nemen. Wanneer u het juiste hulpmiddel gebruikt, is het ook voor u mogelijk om uw eigen startpagina website te runnen. Ook kunt u inkomsten genereren met het verkopen van links op uw startpagina website. Lees verder wanneer u benieuwd bent geworden. Een startpagina script zal nodig zijn wanneer u zelf niets wilt of kunt programmeren. Een startpagina script is een CMS pakket waarmee u een startpagina website kunt bouwen. Een startpagina script is vaak geschreven in de programmeertaal PHP.

U kunt een dergelijk script op uw webruimte installeren. Iets anders dat dus geregeld dient te worden is een webhosting pakket. Vaak zal er ook een database nodig zijn. Hierin zal het script alle gegevens over de website en de dochterpagina’s opslaan. Meer over de benodigdheden vindt u in het artikel Een eigen startpagina op touw zetten. Met een domeinnaam en webhosting pakket zult u al een heel eind komen om het script te kunnen gebruiken. U hoeft niet zelf de database tabellen aan te maken. Vaak doet een meegeleverd installatieprogramma dat voor u.

De betaalkoppeling zorgt dat het eenvoudig is om online betalingen te ontvangen. Zo kunt u inkomsten genereren met links verkopen. Een linkplaatsing kan via een formulier op de website worden aangevraagd. De bezoeker mag de gewenste dochterpagina en de rubriek kiezen waar de link zichtbaar moet worden. Betaling verloopt via bijvoorbeeld PayPal of iDEAL. Het is mogelijk om ook andere betaalmethoden aan te treffen in het script. Wanneer de betaling probleemloos is verlopen, zal de link direct in de gekozen rubriek zichtbaar zijn.

Via een aanmeldformulier kan de bezoeker een gebruiker op uw website aanmaken. Men kan dit account gebruiken om als paginabeheerder in te loggen. Als men is ingelogd kan men een startpagina aanmaken en de inhoud daarvan beheren. U kunt op deze wijze vrij snel aan nieuwe content komen. Zorg dat er af en toe content wordt toegevoegd om de website voor de bezoeker interessant te houden. Regelmatige updates zorgen ervoor dat uw site ook door de zoekmachines beter gewaardeerd wordt. En de beter gewaardeerde websites zullen hoger in de zoekresultaten verschijnen.
Free Web Hosting