Een nieuwe website samenstellen

Natuurlijk kunt u zonder CMS systeem een goed werkende website samenstellen. Vraag u echter wel af of u dat daadwerkelijk nastreeft. Wilt u de website ooit verkopen, dan zal een site zonder CMS systeem wellicht minder interessant kunnen zijn voor de koper. Een koper zal HTML en CSS kennis in huis moeten hebben om de website te beheren wanneer er geen CMS bij zit. Zonder CMS wordt het lastiger om de site te beheren naarmate u meer onderdelen op de website krijgt.

Het volgens een vaste manier werken kan wellicht wat stijf overkomen. Echter geeft dit ook een bepaalde structuur. Door de strikte scheiding tussen content en opmaak hebben fouten minder invloed op de rest van uw website. Het kan doorgaans niet zo zijn dat u de opmaak beïnvloed met een verkeerde aanpassing in de content.

Werkt u samen met anderen, dan is dit met een CMS pakket perfect te doen. Bijna iedereen kan overweg met een CMS systeem. Het schrijven van een Word document is nog complexer. U kunt verder lezen op de pagina Eigen website beginnen. Om met een CMS te kunnen werken, is het vereist dat u het eerst installeert. Een installatiescript wordt dan ook vaak meegeleverd om u daarbij te ondersteunen. Veel CMS systemen hebben een database nodig om de gegevens in op te slaan.
Free Web Hosting