Uw eigen website beheren

U heeft baat bij een CMS pakket. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. Een groot deel van de content hoeft u alleen als platte tekst in te voeren. Uw tekst in de juiste lay-out gieten, dat neemt het CMS programma voor zijn rekening.

Software voor content management is bedoeld als hulpmiddel bij het onderhouden van uw website. Een CMS pakket schrijft gegevens weg naar de database, waar u zonder CMS systeem de gegevens in de bronbestanden zou moeten plaatsen. In een centrale omgeving kunt u de wijzigingen aan uw website aanbrengen. Dit afgesloten gedeelte van uw website wordt ook wel het beheerdersgedeelte genoemd.

Wilt u nog meer redenen weten waarom het gebruik van een CMS programma goed is? Voor meer informatie kunt u Mijn nieuwe website maken doornemen. Er wordt in veel gevallen een installatiescript met het CMS pakket meegeleverd. Hiermee kunt u de belangrijkste instellingen goed zetten. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. Men zal over het algemeen een logische indeling van alle schermen en opties in de beheeromgeving nastreven.
Free Web Hosting