Mijn eigen website met CMS systeem

CMS is de afkorting van content management systeem. Een content management systeem stelt je in staat om zonder technische kennis je site aan te passen. In de meeste CMS systemen hoef je niet of nauwelijks kennis te hebben van HTML. Het aanpassen van een site met een CMS systeem is niet veel lastiger dan het werken met een tekstverwerker.

Met het CMS systeem is het niet meer nodig om aanpassingen te verrichten aan de bronbestanden. Het systeem zal de gegevens wegschrijven naar een database. De content wordt van zaken zoals opmaak en programmeercode gescheiden waardoor de kans op fouten minder groot is. Er zijn een aantal CMS pakketten die het bouwen van uw website vereenvoudigen. Met een CMS is het mogelijk om een blog, webshop, nieuws website of een gewone website in elkaar te zetten. Het CMS programma ondersteunt u bij het aanpassen van de afbeeldingen en teksten op uw website. U heeft hier geen PHP of HTML kennis voor nodig.

Wilt u meer weten over hoe u een CMS in gebruik neemt? Op Websitebeheer vindt u meer informatie over CMS systemen. Een groot voordeel is dat er bij veel CMS pakketten een installatie script wordt geleverd.
Free Web Hosting