Een eigen startpagina op touw zetten

Wellicht heeft u bij een bestaande startpagina website al eens een dochterpagina aangemeld. En is het beginnen van een eigen startpagina website iets dat u wel ziet zitten. Uiteraard kan dat. Ook als u helemaal niets weet over websites maken. Met een speciaal PHP script realiseert u dit eenvoudig. Daar is meer over te lezen in het artikel Eigen startpagina samenstellen. Een startpagina script is doorgaans in PHP gebouwd. Een dergelijk script is niet heel duur. Het script bevat een beheeromgeving waarmee u startpagina’s aanmaakt.

Het is zo in te stellen dat anderen ook een dochterpagina kunnen aanmaken. De mogelijkheid voor bezoekers om zich aan te melden kunt u op elk tijdstip aan en uit zetten. Via dat formulier maakt een bezoeker heel makkelijk een gebruikersaccount aan. Met een eigen account kan vervolgens worden ingelogd en kunnen startpagina’s worden beheerd.

De mogelijkheid tot het betaald toevoegen van een link is er ook. De link wordt meteen na de betaling geplaatst. Men hoeft dan geen tijd meer in een eigen startpagina maken te steken. Men kan de link aan een gewone dochterpagina toevoegen. Maar ook aan de homepage. Het hanteren van verschillende tarieven voor deze twee soorten links is mogelijk. Ideaal voor mensen die links willen hebben maar niet de tijd hebben om een startpagina aan te melden.

Tevens kunt u naast links allerlei andere dingen toevoegen aan uw startpagina. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de weersverwachting voor de komende weer te tonen. RSS feeds van diverse websites tonen is geen enkel probleem. Op deze manier kunt u uw startpagina nog wat extra waarde geven. U kunt de verschillende dochterpagina’s hun eigen subdomein geven. Een individuele startpagina is bereikbaar via dat subdomein. Via de eerder genoemde link kunt u aan een startpagina script komen.
Free Web Hosting