Een eigen website beheren

Een content management systeem is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren. Bij een CMS beheert u de inhoud van de site vanuit een controlepaneel. De persoon die het controlepaneel gebruikt hoeft geen kennis te hebben van opmaakcodes. Inhoud toevoegen en verwijderen kan zonder veel hocus pocus met het controlepaneel worden gedaan.

Over het algemeen is alles wat aan te passen is, ook aan te passen met het CMS. Zonder rompslomp kan zo een wijziging vrij makkelijk worden doorgevoerd op de site En dat is aantrekkelijk voor bezoekers. Wanneer ze de website nog eens bezoeken zien ze het liefst iets nieuws dat is toegevoegd. Het gebruik van een CMS is niet veel anders dan het gebruik van bijvoorbeeld Word.

Een CMS systeem is een stuk software. Alleen in plaats van een installatie op uw PC, installeert u de CMS software op een webhosting pakket. Dit kan ingewikkeld klinken. Voor veel CMS systemen is er echter goede documentatie te vinden rondom de installatie. Een installatiescript, dat meestal wordt meegeleverd, helpt u daarbij deels uit de brand.

Is het gebruik van een CMS voor u interessant? Op simpele website kunt u meer over CMS pakketten lezen. Er is een grote kans dat u op die website een goed CMS systeem vindt voor uw situatie. U kunt de documentatie voor een specifiek pakket meestal online vinden. Er zijn systemen welke gratis te downloaden zijn. Commerciële systemen hebben echter vaak bepaalde features die de gratis systemen niet hebben.

Bij CMS pakketten die gratis zijn, dient u vaak nog allerlei uitbreidingen te installeren. De add-on voegt dan extra functionaliteiten toe die niet in het basissysteem zitten. De commerciële software bestaat vaak uit kant-en-klaar oplossingen, die de gewenste functionaliteiten al bevatten.
Free Web Hosting