Bouw een eigen startpagina website

Zelf een startpagina website samenstellen is geen rocket science. Van een startpagina script gebruik maken hiervoor is wel aan te raden. Met een ondersteunend PHP script is er zelfs geen kennis van websites maken nodig. Iemand die geen verstand van de techniek heeft zou vrij eenvoudig overweg moeten kunnen met het script.

Wilt u een dergelijk script gaan gebruiken, lees dan de pagina Handleidingen eens door. Via dat artikel kunt u weer een link vinden naar een betaalbaar script ter ondersteuning. Met behulp van dat script is het heel gemakkelijk om een eigen startpagina website te bouwen. Het idee is dat u het installatieprogramma op uw webhosting pakket uitvoert. De registratie van een domeinnaam is ook iets wat erbij hoort.

U kunt op een startpagina website meerdere dochterpagina’s aanmaken. Men zal een startpagina in de regel rondom een bepaald onderwerp in elkaar zetten. Dat u zelf een subdomein voor een nieuwe startpagina kunt kiezen is uiterst handig. Zo kunt u relevante zoektermen opnemen in het subdomein. Daarnaast kunt u de zoektermen per afzonderlijke dochterpagina heel eenvoudig invoeren in het beheerscherm.

Men kan zich aanmelden voor een nieuw account via een speciaal daarvoor gemaakt aanmeldformulier. Men kan via het aangemaakte account een eigen startpagina aanmelden. Met een eigen account maakt men de nieuwe startpagina heel gemakkelijk aan. Men kan op een eigen startpagina naast links allerlei andere dingen plaatsen. Op een startpagina zijn naast backlinks tevens widgets te plaatsen. Per dochterpagina kan een beheerder op een gemakkelijk manier de metagegevens voor de zoekmachines invoeren.

Met een beheeraccount heeft u binnen de beheeromgeving meer opties. Zo kunt u banners plaatsen die overal zichtbaar zullen zijn. Ook kunt u de algemene kleurstelling van uw website aanpassen. Het script koppelt zelf een aanvraag aan het juiste subdomein. Aan de hand hiervan wordt bepaald welke gegevens uit de database zullen worden opgehaald en worden weergegeven aan de bezoeker.
Free Web Hosting