CMS website maken

In vroegere tijden was het nodig om aanpassingen te verrichten aan bestanden op de server bij iedere wijziging op de website. Vandaag de dag hoeft dit niet meer. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Het maken van een goed verhaal dat kan al aardig wat tijd kosten. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Het artikel Wat is een CMS systeem? is een voorbeeld van een goede informatiebron. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting