Mijn website bouwen

Het is niet moeilijk om met een CMS pakket iets aan te passen aan uw site. U kunt doorgaans alles wat in aanmerking voor actualisering komt aanpassen met een CMS pakket. Door het gemak worden CMS pakketten dan ook veelvuldig gebruikt. Mensen zonder verstand van HTML en CSS zijn niet de enige gebruikers van CMS systemen. Ook mensen die wel technische kennis hebben, maken meestal van CMS systemen gebruik.

Bij een CMS pakket worden de verschillende onderdelen strikt gescheiden. Een webontwikkelaar zal vaak bij maatwerk dit bouwen bovenop een bestaand CMS systeem. Daarnaast zal veel algemene functionaliteit al in een CMS pakket zitten. Een FTP verbinding met de server is niet zo vaak meer nodig. Via de beheeromgeving kunt u bestanden uploaden. Dat verloopt via uw browser. Een verkeerde handeling heeft zo ook minder invloed op de werking van de gehele website.

Het artikel Uw nieuwe website maken bevat goede informatie wanneer u er meer over zou willen weten. Overweegt u een gratis CMS pakket te gebruiken, onthoud dan dat add-ons vaak niet gratis zijn. Het CMS systeem moet geschikt zijn voor uw type website. Zorg dus dat u een pakket kiest waarmee u probleemloos de site kunt maken die u in gedachten heeft. Maak een lijst van bruikbare pakketten en kies hier een systeem uit. Halverwege de opbouwfase overstappen naar een ander systeem is niet iets wat u moet willen. Het omzetten van de inhoud waarmee het vaak gepaard gaat, zal extra tijd kosten.

Een betere voorbereiding zorgt voor minder problemen tijdens de uitvoering. Het is handig wanneer u een CMS pakket relatief eenvoudig kunt uitbreiden. Uw wensen in de toekomst kunnen anders zijn dan de wensen die u vandaag heeft. Op den duur kan toch de behoefte ontstaan om meer onderdelen toe te voegen aan de website. U zult de overstap naar een ander CMS programma alsnog moeten maken wanneer het huidige pakket niet uit te breiden is. De beveiliging is een ander belangrijk aspect bij het kiezen van een CMS. Moet men het systeem regelmatig bijwerken met updates? Is het installeren van updates kosteloos? Vragen die best belangrijk zijn.

Wellicht heeft u zelf al een HTML bestand dat u wilt inladen voor de layout van de website. Dan is het van belang dat dit ook met het CMS systeem mogelijk is. Iets anders dat u waarschijnlijk eenvoudig wilt kunnen aanpassen zijn de SEO velden. SEO heeft te maken met vindbaarheid in de zoekmachines. Wilt u dat bezoekers uw website via de zoekmachines gaan vinden, dan is het zeker goed om SEO velden te kunnen wijzigen.
Free Web Hosting