Uw eigen website laten maken met CMS

Betaalt u voor het gebruik van een website builder dan nog zijn er beperkingen. U kunt niet zomaar iedere functionaliteit toevoegen die u wilt. Heeft u de behoefte om de website over te hevelen naar een ander platform? Dan moet u bij een grote website al snel urenlang kopiëren en plakken.

Het gebruik van een CMS systeem is een andere optie. Het aantal mogelijkheden is groter als u van een CMS pakket gebruikmaakt. Voluit geschreven staat CMS voor content management systeem. Dat klinkt ingewikkeld maar betekent gewoon inhoudbeheersysteem. Het artikel afkorting cms voorziet u van meer informatie over CMS systemen. Het toevoegen van extra functies is bij een CMS systeem mogelijk. Een groot voordeel ten opzichte van een website builder. Tevens heeft u een domeinnaam en webruimte nodig. Beiden zijn niet duur. Een domein heeft u al voor minder dan 10 euro per jaar. En voor webruimte zult u hoogstens enkele tientjes per jaar moeten betalen. Soms zult u een aanbieding aantreffen waarbij u het eerste jaar nog minder betaalt.

Per pagina zijn de belangrijkste zoekwoorden in te stellen. Zo krijgt uw website gunstige posities in de zoekmachines. Via de link komt u bij een artikel waarin u zo een CMS systeem kunt vinden. Een eigen HTML ontwerp inladen is overigens geen enkel probleem. Een grafisch ontwerper kan een HTML design voor u maken. U kunt het daarna in het CMS systeem inlezen. Op deze wijze kunt u uniek uit de bus komen. Ook kunt u een met het CMS systeem meegeleverde opmaak selecteren.

Een verandering aan de website is gemakkelijk door te voeren. Dit kunt u middels het beheeromgeving van het CMS systeem doen. Met uw administrator account kunt u inloggen in het beheerpaneel. Dat beheeraccount wordt gedurende de installatie aangemaakt. De installatie zal hiervoor een gebruikersnaam en wachtwoord aan u vragen. U kunt middels het beheergedeelte extra beheer accounts toevoegen op het moment dat u wilt. Bijvoorbeeld voor een collega die tevens aan de website werkt.
Free Web Hosting