Gemakkelijk een eigen portaalsite oprichten

Is het opzetten van een linkwebsite iets dat u graag wilt? Met de juiste tools is er niet veel kennis van de techniek voor nodig. Er is een PHP script waarmee het gemakkelijk kan. Zo een website kan vandaag nog in uw bezit zijn. Voor weinig geld is een groot deel van het werk al voor u gedaan. Tevens kunt u vrij gemakkelijk support krijgen bij de installatie van het PHP script. Het kan door de aanbieder zelfs op uw eigen hostingpakket worden geïnstalleerd. Zo kunt u direct met het PHP script aan de slag.

U kunt het script op diverse manieren gebruiken. Een dergelijk script kunt u op verschillende wijzen inzetten. Wat ook fijn is, is dat u geen aparte mappen hoeft aan te maken voor de subdomeinen van uw website. Wanneer er een bezoeker komt, zorgt het script ervoor dat de juiste dochterpagina wordt getoond. Een korte tijd geleden is er een script uitgekomen waarmee u gemakkelijk uw eigen startpagina website bouwt. U zou startpagina script eens kunnen bekijken als u benieuwd bent geworden naar het PHP script. Er is bij de ontwikkeling van de programmeertaal PHP gebruikgemaakt. Bijna overal kunt u probleemloos gebruik maken van PHP scripts.

U plaatst de bronbestanden in eerste instantie op uw webhostingpakket. Wanneer u uw nieuwe website voor het eerst bezoekt, zal het installatiescript worden aangeroepen. U kunt tijdens het uitvoeren van het installatie script de belangrijkste gegevens voor uw nieuwe website invoeren. U vult verder de gegevens van de database connectie in. De content van uw startpagina website zal door het PHP script in de database worden opgeslagen.

Fijn aan het script is dat dochterpagina’s aanmaken vrij gemakkelijk gaat. Er hoeven geen mappen op de server aangemaakt te worden. Een centraal stukje code handelt de bezoeken aan de diverse dochterpagina’s af. De bijbehorende gegevens worden vervolgens vanuit de database ingelezen. Ook het aanbrengen van wijzigingen aan de voorpagina is met het script te doen. Het aantal kolommen waaruit een nieuwe startpagina dient te bestaan, kan bij het aanmaken van de startpagina worden geselecteerd. Met de muis kunt u rubrieken naar hun gewenste positie slepen.
Free Web Hosting