Uw nieuwe website met CMS pakket

Met een CMS pakket kunt u eenvoudig de inhoud van uw site beheren. Een content management systeem beschikt over een controlepaneel waarmee iemand de website kan beheren en aanpassen naar wens. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. Inhoud toevoegen en verwijderen kan zonder veel hocus pocus met het controlepaneel worden gedaan.

Met een CMS heeft u de volledige controle over de inhoud van uw website. Zonder rompslomp kan zo een wijziging vrij makkelijk worden doorgevoerd op de site Erg fijn voor de bezoekers. Want de bezoekers zien uiteraard het liefst nieuwe content wanneer ze terugkeren op uw website. Wanneer u een e-mail kunt tikken en versturen, dan kunt u ook met een CMS pakket werken.

Een content management systeem is eigenlijk een computerprogramma. Het verschil is dat u een CMS niet op uw computer installeert, maar op uw webhosting pakket. Dit lijkt lastig, maar gelukkig is de installatie van veel CMS systemen goed gedocumenteerd. U kunt daarbij deels worden geholpen door een meegeleverd installatieprogramma.

Gaat een CMS pakket u en uw website verder helpen? In dat geval willen wij u graag adviseren om het bericht Een eigen website met CMS pakket te lezen. Er is een grote kans dat u op die website een goed CMS systeem vindt voor uw situatie. Meestal is het CMS pakket goed gedocumenteerd. Er bestaan ook wel alternatieven waarvoor u niet hoeft te betalen. Commerciële systemen hebben echter vaak bepaalde features die de gratis systemen niet hebben.

Het is bij gratis pakketten vaak nodig om een uitbreiding te installeren. En die kost vaak wel geld. De add-on voegt dan extra functionaliteiten toe die niet in het basissysteem zitten. Een commercieel pakket zal daarentegen wat functionaliteiten betreft een stuk completer zijn.
Free Web Hosting