Mijn eigen site met CMS pakket

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Een groot aantal gegevens kan via platte tekst worden ingevoerd. Het weergeven in de juiste opmaak is iets dat het CMS pakket voor u doet.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Een voordeel hiervan is dat u slechts op een enkele plek uw aanpassingen doet. Via het controlepaneel kunt u dit doen.

Er zijn nog meer voordelen die het gebruik van een CMS programma met zich meebrengt. Voor meer informatie kunt u Beheer CMS doornemen. Meestal is er een installatie script aanwezig. Hierdoor hoeft u niet zelf instellingen aan te passen in bestanden.

Met een CMS pakket hoeft u over het algemeen geen bestanden op de server te veranderen. In de eerste paar keren kan het wel wat zoeken zijn in het beheergedeelte van het CMS. Veel CMS systeem zijn dan ook modulair opgebouwd waarbij elk scherm over een specifiek gedeelte van de website gaat.
Free Web Hosting