Maak je eigen website

Wilt u uw website eenvoudig kunnen beheren, kies dan voor beheer met behulp van een CMS systeem. Een CMS systeem is niet alleen voor mensen zonder technische kennis interessant. Ook wanneer u wel wat programmeerkennis heeft, neemt een CMS u nog altijd veel zaken uit handen. Website content en lay-out worden namelijk strikt gescheiden. U kunt niet onbedoeld de opmaak wijzigen door deze scheiding.

CMS systemen zijn er in verschillende soorten en maten. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Bij de keuze voor een content management systeem moet de aard van de website goed voor ogen worden gehouden. Hoe snel u zult leren werken met het systeem, is afhankelijk van hoe het beheerdersgedeelte in elkaar steekt.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Een deel van de CMS systemen is gratis. Een ander deel zult u moeten aanschaffen. Het installeren van een CMS pakket is iets dat u vandaag al kunt doen.

Websitebeheer door middel van een CMS, wellicht dacht u daar al langer aan. Meer informatie vindt u op de pagina Handleidingen. Het installeren van het CMS pakket bestaat onder andere uit het uploaden van de bestanden naar uw webhosting pakket. Het aanmaken van een database is iets dat ook vaak moet gebeuren. U zult configuratiebestanden moeten aanpassen. Geregeld komt het voor dat een installatie script deze instellingen voor u invult in de juiste bestanden.

Gebrek aan kennis hoeft geen reden te zijn om het niet te doen. Op het internet zijn genoeg professionals te vinden die u betaalbaar kunnen helpen bij de installatie van een CMS pakket.
Free Web Hosting