Site ontwerpen

Men heeft CMS systemen ontwikkeld om de technische zaken rondom uw website uit handen te nemen. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Aanpassingen doet u vanaf een afgeschermd deel van uw site. Hiervoor heeft het CMS pakket vaak een controlepaneel.

Aanpassingen aanbrengen in bestanden zal met een CMS systeem niet zo vaak meer nodig zijn. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Veel CMS systeem zijn dan ook modulair opgebouwd waarbij elk scherm over een specifiek gedeelte van de website gaat.

Een groot pluspunt bij een CMS systeem is dat de kans dat u per ongeluk lay-out of bestanden wijzigt klein is. Voor veel zaken hoeft u niet zelf een opmaak toe te voegen. Het weergeven in de juiste opmaak is iets dat het CMS pakket voor u doet.

Er zijn nog meer voordelen die het gebruik van een CMS programma met zich meebrengt. De tekst Wat is een CMS systeem is een goede bron van informatie omtrent dit onderwerp. Er zit in veel gevallen een installer script bij die u ondersteunt bij de installatie. Het installatieprogramma doet bepaalde aanpassingen in bestanden voor u.

Ook de meest doorgewinterde programmeur kan fouten maken. Dat is de reden waarom ook veel mensen met technische kennis gebruik maken van een content management systeem. CMS pakketten bieden bepaalde problemen het hoofd die u gaat tegenkomen wanneer u zelf code gaat bouwen. Moet u zelf iets programmeren, dan kost dit extra tijd. De kans is groot dat dit ten koste gaat van uw verhaal.
Free Web Hosting