Nieuwe site beginnen

U heeft baat bij een CMS pakket. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. In veel invoervelden kunt u de gegevens invoeren als platte tekst. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Op welke manieren levert een content management systeem nog meer voordelen? Om hier achter te komen raden wij u het artikel Afkorting CMS aan. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. Met dit installatiescript kunt u bepaalde belangrijke instellingen goed zetten. Bij het gebruik van een CMS systeem wordt de noodzaak om dingen in bestanden aan te passen een stuk minder. Het is bij een nieuw systeem altijd even een kwestie van erachter komen wat alle knoppen in het beheergedeelte doen. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.
Free Web Hosting