Uw eigen website

U heeft op verschillende manieren baat bij het gebruik van een CMS programma. We beginnen met het belangrijkste voordeel. Een CMS pakket vereenvoudigt het onderhoud van uw site.

Met een CMS is het ook voor mensen zonder technische kennis mogelijk om de inhoud van een website aan te passen. Er wordt een scheiding gemaakt tussen de website inhoud enerzijds en de techniek en het ontwerp anderzijds. Hierdoor kunt u de content aanpassen zonder iets te hoeven doen met programmeercodes of opmaakcodes.

Met CMS software is kennis van de opmaaktaal HTML of andere opmaakcodes niet noodzakelijk. Het is bijna nooit nodig om een bronbestand op de server aan te passen. Er is een aanzienlijke vermindering van de kans dat er iets fout gaat.

Om meer over CMS systemen te weten te komen, kunt u ook eens het artikel Betekenis CMS raadplegen. Het is altijd verstandig om u voor te bereiden. Vooral wanneer het systeem waarmee u gaat werken compleet nieuw voor u is.

Het is de bedoeling dat u het CMS systeem op uw hostingpakket installeert. Veel CMS pakketten worden geleverd met een script die is bedoeld om u te ondersteunen bij de installatie. Het opslaan van de door u ingevoerde gegevens gebeurt bij veel CMS pakketten met behulp van een database. Deze database moet u wel op uw webhosting pakket kunnen aanmaken.
Free Web Hosting