Uw nieuwe startpagina bouwen

Een gids voor websites, zo zou u een startpagina kunnen beschouwen. Een dochterpagina heeft doorgaans zijn eigen subdomein. Men heeft per thema vaak een dochterpagina ingericht. Een nieuwe startpagina maakt u gratis aan. Websites hiervoor kunt u in Google zonder al te veel moeite vinden.

U hoeft zich niet strikt aan een enkel onderwerp te houden. Er zijn voldoende algemene dochterpagina’s te vinden. U ontkomt er dan niet aan om links over diverse thema’s te plaatsen. Het is daarbij wel raadzaam om per onderwerp een categorie aan te maken.

Meer informatie over eigen startpagina maken kunt u op Startpagina aanmaken vinden. Het bevat ook tips om de kwaliteit van uw pagina hoog te houden. Voor het opzetten van een eigen website met dochterpagina’s kunt u een startpagina script gebruiken. Niet zo lang geleden is er nog een nieuw startpaginascript ontwikkeld. Aan het zelf bouwen van een dergelijk script zult u anders veel tijd kwijt zijn. De ontwikkelaar van een dergelijk script heeft vaak al nagedacht over veel technische issues, die u dan alsnog zelf mag oplossen.

Startpagina’s met relevante links krijgen in de zoekmachines een streepje voor. Onderscheidend vermogen is belangrijk. Het kan nuttig zijn om naast links ook wat plaatjes en informatieve teksten te plaatsen. Het zal u wellicht opgevallen zijn dat de meeste startpagina’s enkel links bevatten. Door niet hetzelfde te doen als de rest, onderscheidt uw startpagina zich.

Bij een bepaalde hoeveelheid bezoekers wordt het ook interessant om advertenties op uw startpagina weer te geven. U kunt bijvoorbeeld Google Adsense advertenties weergeven op uw pagina. Wordt uw pagina goed bezocht, dan zou het zonde zijn om hier geen inkomsten uit te halen.
Free Web Hosting