Uw nieuwe website met CMS pakket

Met CMS software kan vrijwel iedereen een website bouwen en onderhouden. Een centraal beheergedeelte is bij een CMS pakket beschikbaar om het beheer makkelijker te maken. Over het algemeen zult u aanpassingen in deze beheeromgeving kunnen doen. Het zal zelden voorkomen dat u bronbestanden van het CMS dient aan te passen. Naarmate u meer taken uitvoert met behulp van de beheeromgeving wordt het ook makkelijker om de juiste beheerscherm te vinden bij een aanpassing aan uw website.

Het zou nog best te vergelijken kunnen zijn met een document bewerken in MS Word. Maar in dit geval bewerkt u een site en geen document. Het zal u opvallen dat het toch best veel op elkaar lijkt. Zo kunt u pagina’s binnen uw website aanmaken. Uiteraard is een website niet hetzelfde als een document van een office suite. Het zal echter wel helpen om uw website als een soort boek te zien met hoofdstukken.

De kans is groot dat u er meer over wilt lezen. U kunt het artikel Mijn eigen website beginnen raadplegen voor meer informatie. U heeft ook baat bij een CMS pakket wanneer u overweg kunt met HTML en CSS. Er is een kleinere kans dat u iets verkeerd doet omdat de opmaak en de website inhoud vaak apart moeten worden aangepast. U zult zo minder vaak een verkeerde aanpassing doen. De noodzaak om via FTP aanpassingen te doen aan de website wordt in de meeste gevallen weggenomen. Zelden hoeft u dat dus nog te doen. Het inlogsysteem waarmee een CMS vaak voorzien is, is vaak al uitgebreid getest. Waarom zou dit dan zelf bouwen?

Het installeren van een CMS programma op de webhosting is noodzakelijk. Pas daarna kunt u ermee aan de slag. Meestal is er een installatiescript en documentatie beschikbaar. Een aantal populaire CMS pakketten is doorgaans via het controlepaneel van de webhosting te installeren.

Er zijn CMS pakketten die zich richten op een specifiek soort website. Voor het bouwen van een webwinkel zal bijvoorbeeld Prestashop een goede kandidaat zijn. En voor het bouwen van uw eigen advertentie website is het beter om gebruik te maken van een marktplaats script. Voordat u een bepaald CMS pakket aanschaft of installeert, is het dus goed om stil te staan bij wat er wel en wat er niet mee kan. Het bouwen van de website duurt langer wanneer u gaandeweg in het proces moet overstappen op andere software omdat het pakket niet de functionaliteiten heeft die u zoekt.
Free Web Hosting