Een website maken

Het gebruik van een CMS systeem levert u op verschillende vlakken iets op. Een CMS systeem maakt het in eerste instantie makkelijker om uw website te onderhouden.

Ook zonder verstand van de techniek kunt u door het CMS pakket aanpassingen aan de site verrichten. De techniek en het ontwerp van de website worden losgekoppeld van de inhoud. Het wordt daardoor mogelijk om content te wijzigen zonder iets met programmeren of opmaakcodes te hoeven doen.

Zoals aangegeven hoeft u niets over HTML of CSS te weten wanneer u een CMS pakket gebruikt. De inhoud van een website kan veilig worden onderhouden zonder dat jan en alleman toegang hoeft te hebben tot de bronbestanden van een website. Er is op die manier minder kans op fouten.

Wilt u meer leren over CMS software, dan is het doorlezen van het artikel Een eigen website beheren een prima beginpunt. Het is altijd verstandig om u voor te bereiden. Dat is in het bijzonder het geval wanneer u nog nooit met het nieuwe systeem gewerkt hebt.

Voor het gebruik van een CMS systeem zult u een hostingpakket nodig hebben. Er is meestal een script die u bij de installatie ondersteunt. Gegevens zullen doorgaans naar een database worden weggeschreven door de CMS software. Deze database moet u wel op uw webhosting pakket kunnen aanmaken.
Free Web Hosting