Nieuwe site beginnen

De vraag wat het beste CMS systeem voor uw website is, is niet zonder extra kennis over uw website te beantwoorden. Websites zijn in verschillende categorieën in te delen. Voor iedere categorie zijn er een aantal CMS systemen die een goede kandidaat voor die categorie zullen zijn. Het systeem vBulletin is goed voor forumbeheer, maar minder goed voor andere soorten websites. Maar daarmee zal een webwinkel bouwen een stuk lastiger zijn.

Aan de hand van online informatie kunt u een lijst aanleggen van CMS pakketten die u kunt gebruiken. U kunt verschillende criteria bedenken die u gebruikt om uw definitieve keuze te maken. Zo kan uitbreidbaarheid een belangrijk punt zijn. Of er voldoende documentatie beschikbaar is kan een ander aspect zijn. En kunt u snel uw weg vinden in de beheeromgeving? U kunt dan kijken welk CMS pakket het beste uit de verf komt en kiezen voor dat systeem. In bijna alle gevallen is het gebruik van een CMS pakket verstandig. Wordt er niet met een CMS systeem gewerkt, dan zijn aanpassingen aan bronbestanden aan de orde van de dag en is de kans op fouten groter.

Met een CMS pakket kunt u op een veiligere manier de website aanpassen. Zou u de bronbestanden moeten aanpassen dan kan het zijn dat u per ongeluk iets wijzigt in de broncode. Dit heeft ernstige gevolgen voor de werking van de website. Gebruikt u geen CMS systeem, dan zult u al snel de bronbestanden moeten aanpassen of direct in de database de gegevens moeten bewerken. Bij het bouwen van het CMS hebben de ontwikkelaars er vaak voor gezorgd dat u met het bewerken van de website inhoud nooit een verstoring in de continuïteit van uw website kunt aanbrengen. Op Eigen website beheren kunt u nog meer goede redenen vinden om een CMS systeem te gebruiken.

U kunt verschillende paden bewandelen om een werkend CMS pakket op uw webruimte te krijgen. In eerste instantie kunt u met een FTP programma de bestanden van het CMS systeem uploaden naar uw webhosting pakket. In veel gevallen zal het noodzakelijk zijn nog een meegeleverd installatiescript te draaien. Via het controlepaneel van uw hosting kunt u soms ook een CMS pakket installeren. Over het algemeen zal het hostingbedrijf ook bereid zijn om u te helpen wanneer u er toch niet uitkomt.
Free Web Hosting