CMS definitie

Toen er nog geen software voor websitebeheer bestond, was het nodig om aanpassingen direct door te voeren in de bestanden op de server. Vandaag de dag hoeft dit niet meer. Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Een aanrader is de pagina Beheer website. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.
Free Web Hosting