Het gebruik van PHP voor een website

Wanneer u gebruikmaakt van PHP, dan kunt u extra functionaliteiten aan uw website toevoegen. Voor de gebruiker vaak niet zo heel zichtbaar maar toch van groot belang. PHP kan het beste als de motor achter de website worden omschreven. Toegang tot belangrijke PHP functies vereenvoudigen uw werk als webontwikkelaar. Als alternatief kan men ook voor .NET of Java als server-side engine kiezen.

Het zal u mogelijk verbazen op hoeveel servers PHP gewoon aanstaat. Dit scheelt u tijd omdat u niet zelf allerlei dingen hoeft te installeren. Zo kan het implementeren van een gastenboek PHP relatief probleemloos worden gedaan.

Dat PHP niet zo heel lastig is om te leren vinden veel ontwikkelaars fijn. Met relatief weinig ervaring komt u zo toch een flink eind bij het ontwikkelen van nieuwe PHP componenten voor uw website. Tevens kunt u van allerlei PHP frameworks gebruikmaken om het leven als PHP programmeur nog makkelijker te maken.

PHP is ook voor commercieel gebruik gratis. Hoewel men vaak kiest voor PHP op Linux draait het ook prima op Windows en Mac OS X.
Free Web Hosting