Mijn nieuwe website samenstellen

Natuurlijk kunt u zonder CMS systeem een goed werkende website in elkaar zetten. Vraag u wel af of dat de gewenste situatie is. Niet wanneer u de website ooit eens wilt verkopen. Zonder CMS pakket zal de beheerder kennis moeten hebben van de markup talen HTML en CSS. Zonder CMS wordt het lastiger om de site te beheren naarmate u meer onderdelen op de website krijgt.

Het kan in het begin wat inflexibel aanvoelen om met een CMS te werken. Maar het is wel gestructureerd. De afbakening van content en opmaak kan behoorlijk strak in elkaar zitten. Bij een aanpassing in de content kunt u bijvoorbeeld niet per ongeluk de opmaak wijzigen.

Werkt u in een team, dan is een CMS pakket helemaal ideaal. Bijna iedereen kan overweg met een CMS systeem. Het is niet veel anders dan bijvoorbeeld het werken met een tekstverwerker. Op de pagina Mijn nieuwe website maken vindt u meer handige informatie over CMS pakketten. Het zal noodzakelijk zijn om CMS software eerst te installeren voordat u het kunt gebruiken. Dikwijls wordt er dan ook een installatiescript meegeleverd met het systeem. Het aanmaken van een database is ook vaak een noodzakelijke stap.
Free Web Hosting