Uw website beginnen

Bij het zoeken naar informatie over een nieuwe website komt u de term CMS regelmatig tegen. CMS programma’s maken het plegen van onderhoud aan de website makkelijker. Een CMS moet op uw webhosting worden geïnstalleerd voordat u ermee kunt werken.

Bij veel CMS systemen hoeft u alleen de content in te voeren en hoeft u zich niet druk te maken over layout. Het zorgen dat de content ook in de juiste opmaak wordt getoond, daar zorgt het afkorting cms voor. Hierdoor is het niet nodig om verstand van opmaaktalen te hebben. Zou u geen tools gebruiken voor het beheer, dan zou u alles met HTML en CSS moeten doen.

Er is voor iedere pagina op uw website een apart HTML bestand nodig als u geen gebruik maakt van een centraal beheersysteem. Als u pagina’s wilt toevoegen, moeten er extra HTML bestanden worden aangemaakt. Bij een CMS zal er steeds dezelfde code worden uitgevoerd die vervolgens de bedoelde gegevens uit de database haalt en toont aan de bezoeker. Het onderhoud is dan een stuk beter te doen dan wanneer er tientallen of honderden bestanden nodig zijn.

Bedenk maar eens wat u zou moeten doen wanneer u simpelweg de op iedere pagina getoonde contactgegevens wilt wijzigen. Elk bestand zal moeten worden aangepast wanneer er geen CMS systeem gebruikt wordt. De kans is groot dat met een CMS pakket u de wijziging maar 1x hoeft door te voeren.

Is de website voorzien van een CMS, dan is het beheer ook een stuk makkelijker over te dragen. Websites zonder beheersoftware kunnen alleen worden aangepast door de HTML en de CSS code te wijzigen.
Free Web Hosting