Site bouwen

Ter ondersteuning van het beheer van uw website zijn CMS pakketten in het leven geroepen. Wanneer u gebruikmaakt van een CMS programma, dan is HTML kennis niet zo heel noodzakelijk. De beheeromgeving is vaak zo vormgegeven dat de meeste gebruikers hun weg weten te vinden. Op het meest goedkope webhosting pakket kunt u al een CMS systeem installeren. Kies wel voor een pakket waarbij u een database kunt gebruiken. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Een database aanmaken is iets dat u doorgaans zelf zult moeten doen. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Op het internet staat voldoende informatie over CMS software. Een voorbeeld is de pagina Betekenis CMS waarop allerlei tips te vinden zijn. U dient een CMS pakket te installeren voordat u het kunt gebruiken. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Na een succesvolle installatie kunt u inloggen in de beheeromgeving. In deze omgeving brengt u alle wijzigingen op uw website aan. Met de juiste inloggegevens kunt u inloggen in het beheergedeelte en daar wijzigingen aan de website aanbrengen. De inloggegevens hiervoor stelt u tijdens de installatie van het CMS pakket in.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. U kunt een thema kiezen waarmee u de globale lay-out bepaalt. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.
Free Web Hosting