Eigen website bouwen

Met een CMS systeem kunt u het beheer van uw website eenvoudig doen. Websitebeheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van uw site. U dient in te loggen om daar te komen. Een wijziging aan een onderdeel van de site hoeft u vaak maar eenmaal door te voeren in het CMS pakket. De nieuwe versie van dit onderdeel wordt dan overal meteen goed weergegeven. Bij een dergelijke wijziging in het geval er geen CMS software aanwezig is zullen er vaak meerdere HTML files moeten worden bijgewerkt.

Een ander positief element van een CMS pakket is dat technische kennis doorgaans niet nodig is voor het beheer. Vooral wanneer het gaat om dingen als het wijzigen van tekst of het toevoegen van een plaatje. De meeste CMS pakketten zijn bovendien goed gedocumenteerd.

Gebruik van CMS software is in alle gevallen aan te raden. Ook voor sites met maximaal 3 pagina’s is het beter om een CMS pakket te gebruiken. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel Aanmelden startpagina. Op diverse websites vindt u betaalbare techneuten die het CMS programma voor u kunnen installeren op uw webhosting pakket. Na een tijdje gebruik maken van het systeem, zullen de voordelen ervan u steeds duidelijker worden.
Free Web Hosting