CMS beheer tips

De afkorting CMS houdt in: content management systeem. CMS systemen bieden de mogelijkheid om op eenvoudige wijze wijzigingen aan te brengen aan je website. U zult niet veel CSS kennis nodig hebben wanneer u een CMS pakket gebruikt. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Met het CMS systeem is het niet meer nodig om aanpassingen te verrichten aan de bronbestanden. Het systeem zal de gegevens wegschrijven naar een database. Er worden zo minder fouten gemaakt omdat aanpassingen aan bestanden verleden tijd zijn. Er bestaan best veel CMS pakketten. Ze vereenvoudigen het beheer van uw website aanzienlijk. Een CMS pakket is inzetbaar voor meerdere soort sites: nieuws, webshop of blog, het is geen probleem. Het CMS pakket zorgt ervoor dat u dat ene plaatje of die ene tekst snel kunt aanpassen. Door het CMS hoeft u zelf niets van HTML of PHP te weten.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? U kunt meer informatie vinden op Een eigen website beheren. Bij het CMS zit vaak een installatie script dat u kunt gebruiken om de installatie te vergemakkelijken.
Free Web Hosting