Definitie CMS

Om de technische zaken rondom het eigen website maken uit handen te nemen, zijn CMS systemen in het leven geroepen. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Met een CMS pakket hoeft u over het algemeen geen bestanden op de server te veranderen. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Veel CMS systeem zijn dan ook modulair opgebouwd waarbij elk scherm over een specifiek gedeelte van de website gaat.

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Veel website inhoud voert u via platte tekst in. Het CMS pakket zal zelf de vertaalslag naar de juiste lay-out maken.

Zou u willen weten wat andere redenen zijn om te kiezen voor een CMS pakket? Voor meer informatie kunt u Betekenis van CMS doornemen. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Het installatieprogramma doet bepaalde aanpassingen in bestanden voor u.

Ook iemand die veel ervaring heeft met websitebeheer kan nog altijd een vergissing maken. Ook veel mensen die wel kunnen programmeren kiezen om deze reden voor een bestaand CMS systeem. Dit systeem heeft zich meestal al bewezen. Software voor contentbeheer bevat meestal al oplossingen voor problemen die u gegarandeerd gaat tegenkomen wanneer u zelf gaat programmeren. Het kost ook tijd om zelf iets te programmeren. De kans is groot dat dit ten koste gaat van uw verhaal.
Free Web Hosting