Maak uw eigen startpagina

Een eigen startpagina kan een aantal voordelen met zich meebrengen. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Eigen websites promoten kan ook uitstekend met een eigen startpagina. Als u het goed aanpakt kunt u zelfs geld verdienen met uw startpagina.

Om een eigen startpagina aan te maken dient u zich eerst te registreren. Op veel startpagina websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, vindt u een aanmeldformulier hiervoor. Via simpele zoekopdrachten in Google zult u vrij snel een aantal startpagina websites vinden waar u zich gratis kan registreren. U vindt de websites met zoektermen zoals “eigen startpagina maken”.

De naam van het subdomein waar uw startpagina op komt te staan, mag u zelf kiezen. Aangeraden is om een beschrijvende naam te verzinnen. Is er een bepaald thema waar de startpagina over zal gaan, dan kunt u dit thema het beste verwerken in de naam van uw subdomeinen. Overigens zult u op veel sites ook een algemene linkpagina mogen maken. Links gaan dan vaak over verschillende onderwerpen. Is uw nieuwe pagina een algemene startpagina, dan is de naam wat minder belangrijk.

Geef bij het aanmeldformulier een e-mailadres op dat werkt. Sommige websites versturen een bevestigingslink waarop u dient te klikken. Deze bevestigings e-mail zult u in dat geval vrij snel na de aanmelding in uw mailbox zien. Ook wanneer er geen sprake is van deze extra stap om uw account te bevestigen, is het handig om het juiste e-mailadres bij de aanmelding op te geven. In het geval u niet meer weet wat uw wachtwoord is, dan kunt u instructies aanvragen voor het herstellen van uw wachtwoord. De website zal bij een wachtwoordherstel de instructies per e-mail naar u sturen. Wanneer het e-mailadres dan niet klopt, dan is dat niet handig.

Voor meer achtergrondinformatie over het aanmaken van een startpagina zijn er meer artikelen te vinden online. De pagina Uw nieuwe startpagina bouwen bevat goede informatie. Als u op voorhand weet wat er te gebeuren staat, dan gaat het ook makkelijker. Want naast het aanmaken is er ook het onderhouden. Op de website waarnaar wordt verwezen in de link staan meer artikelen over startpagina aanmaken.

Direct na het aanmaken zal uw startpagina waarschijnlijk helemaal leeg zijn. U kunt pas een link toevoegen aan de startpagina wanneer u eerst een rubriek heeft aangemaakt. Links worden altijd gekoppeld aan een bepaalde rubriek. Er worden doorgaans een aantal rubrieken aangemaakt. De rubriek dient altijd een titel te hebben en daarom is dit meestal een verplicht veld. U kunt een deelonderwerp als titel kiezen. Zo rangschikt u uw links naar onderwerp. Bouwt u op deze manier aan een logische structuur op uw startpagina, dan heeft u daar op verschillende manieren baat bij.
Free Web Hosting