CMS definitie

Men heeft CMS systemen ontwikkeld om de technische zaken rondom uw website uit handen te nemen. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Het zoeken naar de juiste HTML files is met een CMS pakket verleden tijd geworden. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Een groot aantal gegevens kan via platte tekst worden ingevoerd. Het CMS pakket zal zelf de vertaalslag naar de juiste lay-out maken.

Wilt u meer weten over de voordelen van een CMS systeem? Voor meer informatie kunt u CMS beheer doornemen. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. U hoeft zo geen bestanden aan te passen.

Een vergissing maken kan iedereen overkomen. Ook de allerbeste programmeurs. Om die reden kiezen veel programmeurs ook voor CMS systemen omdat deze zich vaak bewezen hebben. Er zijn bepaalde vraagstukken waar u mee te maken krijgt als u zelf gaat programmeren. CMS pakketten bevatten meestal al een oplossing voor deze vraagstukken. Moet u zelf iets programmeren, dan kost dit extra tijd. De kans is groot dat dit ten koste gaat van uw verhaal.
Free Web Hosting