Een nieuwe startpagina bouwen

Wellicht bent u van plan wat actiever te worden online. U kunt startpagina’s gebruiken voor het vergroten van de vindbaarheid van uw site. Een complete website met dochterpagina’s die naar uw eigen website linken, is ook een goed idee. Uiteraard is het mogelijk om beide mogelijkheden in te zetten. Een dochterpagina is op een groot aantal sites gratis aan te maken.

Er is dan geen zekerheid over het voortbestaan van uw dochterpagina. Wanneer de beheerder vindt dat uw startpagina niet bij zijn website past, kan hij uw startpagina offline halen. Er geldt vaak een minimumeis voor het aantal links op de pagina. Bij een aantal websites wordt uw startpagina verwijderd wanneer deze niet aan de voorwaarde voldoet na een bepaald aantal dagen.

Via de pagina Nieuwe startpagina samenstellen kunt u aan meer informatie over dit thema komen. Een aanrader wanneer u een goede startpagina wilt opzetten. U concurreert met uw startpagina met alle andere interessante pagina’s. Het gros van de bezoekers is binnen een aantal seconden weer weg wanneer de pagina niet boeiend genoeg oogt. Naast links kunt u de startpagina interessanter maken met informatieve teksten en afbeeldingen.

Uw eigen website met dochterpagina’s bouwen is eveneens een optie. U bent dan de baas over de hele website. Iemand anders heeft dan niet de bevoegdheid om een pagina van uw website te verwijderen. Soms is het beter om veel tekst en slechts enkele belangrijke links op uw pagina te plaatsen. Dit is lastig wanneer er een minimum aantal links op uw pagina moet worden geplaatst. U zit met een eigen website niet aan een minimumeis vast.
Free Web Hosting