Uitgebreide marktplaats maken

Voor het maken van een extra inkomstenbron is het geen slecht idee om een marktplaats website te beginnen. Zo kunt u bovenaan uw marktplaats een affiliate banner weergeven. Bovendien kunt u betaalde rubrieken aanmaken op uw marktplaats website. Het plaatsen van topadvertenties is een 3e mogelijkheid die op uw advertentie website aangeboden kan worden. Zelf een marktplaats bouwen is mogelijk met een bestaand script. Meer informatie over een dergelijk script vindt u in het artikel eigen marktplaats. Via dit beheerpaneel kan op eenvoudige wijze het beheer van uw advertentiewebsite worden gedaan.

Het is niet nodig om iets te weten over de achterliggende techniek. Het beheerpaneel kan bijvoorbeeld worden ingezet voor het aanpassen van het kleurschema van uw marktplaats website. En kunt u de bovengenoemde banners via het beheerpaneel ook heel gemakkelijk toevoegen. Met het aanschaffen van een kant en klaar marktplaats script bespaart u een hoop ontwikkeltijd. Het zal doorgaans lastig zijn om een nieuw script te laten ontwikkelen voor hetzelfde bedrag. Het script is gemaakt in PHP en u kunt PHP ook gebruiken om extra functies aan het script toe te voegen.

Via de beheeromgeving kunnen per categorie de corresponderende meta gegevens opgegeven worden. Voor de verschillende categorieën die onderdeel zijn van uw marktplaats website kunt u zo een goede positie halen in de zoekresultaten van Google. Op deze wijze kunt u ook vormgeving geven aan het advertentie overzicht. Dat betekent dat u zelf kunt bepalen waar er banners binnen het overzicht tussen de advertenties door worden getoond.

U stelt het aantal foto’s dat maximaal aan een advertentie mag worden toegevoegd, heel eenvoudig in via de beheerschermen. Het aantal foto’s kan zo op de beschikbare webruimte worden afgestemd. Ook of iemand ingelogd dient te zijn om te mogen reageren, kunt u via de beheeromgeving uiterst eenvoudig instellen.

Er kan van een reactieformulier gebruik worden gemaakt om een reactie te versturen naar een adverteerder. Het is heel eenvoudig om dit formulier tevoorschijn te halen vanuit een afzonderlijke advertentie. Dit zorgt ervoor dat de adverteerder zoveel mogelijk echte reacties ontvangt. Vandaag de dag is dit wel nodig. Een eigen marktplaats website kan worden ingezet voor het genereren van extra inkomsten. Over de techniek hoeft u niets te weten.
Free Web Hosting