Update FBME

Momenteel gaat het met de FBME bank in Tanzania en in Cyprus niet goed. De bank staat sinds juli 2014 onder bewind. De bank heeft veel activiteiten gestaakt en sommige bedrijfsonderdelen zijn gesloten. Met een dagelijks limiet is het voor klanten mogelijk geld op te nemen.

FinCEN heeft een rapport opgesteld waaruit blijkt dat FBME Bank dubieuze klanten aantrekt. Te denken valt aan dubieuze klanten zoals criminelen en terroristen. Dit was voor de centrale banken van Tanzania en Cyprus reden om FBME onder bewind te plaatsen.

De sanctie heeft ervoor gezorgd dat mensen hun geld willen opnemen en er nauwelijks geld meer binnenkomt bij de bank. Een gevolg hiervan kan zijn dat er uiteindelijk betalingsproblemen bij FBME Bank gaan ontstaan. Tevens is ook de klantenservice niet goed op de hoogte van de maatregelen van de centrale banken.

Op de website FBME Tanzania linked to Italian mafia dirty money scandal kunt u meer lezen over de problemen bij FBME Bank. Mocht u zelf klanten zijn bij FBME Bank dan geeft het artikel tips over mogelijke vervolgstappen.
Free Web Hosting