Eigen site beheren met een CMS pakket

U heeft op verschillende manieren baat bij het gebruik van een CMS programma. Een CMS systeem maakt het in eerste instantie makkelijker om uw website te onderhouden.

Er is aan uw kant geen technische kennis nodig wanneer u een CMS programma gebruikt. Er is een duidelijk scheiding tussen content en opmaak. Het wordt daardoor mogelijk om content te wijzigen zonder iets met programmeren of opmaakcodes te hoeven doen.

Hierboven stond al aangegeven dat u niets over de techniek hoef te weten. Aanpassingen in de bronbestanden van uw website zijn zelden nodig. Er is op die manier minder kans op fouten.

U kunt Wat is een CMS systeem? doornemen wanneer u meer wilt weten over CMS software. In de aanloop naar de ingebruikname van software om uw website te beheren, is het verstandig om er zo veel mogelijk kennis over op te doen. Vooral wanneer het systeem waarmee u gaat werken compleet nieuw voor u is.

Het is de bedoeling dat u het CMS systeem op uw hostingpakket installeert. Er is meestal een script die u bij de installatie ondersteunt. Het opslaan van de door u ingevoerde gegevens gebeurt bij veel CMS pakketten met behulp van een database. Het is dus van belang dat u een database op uw hostingpakket kunt aanmaken en gebruiken.
Free Web Hosting