Uw eigen startpagina maken

Het hebben van een eigen startpagina is in een aantal opzichten goed. Om te beginnen kunt u met een startpagina links aanleggen naar uw favoriete websites. Heeft u zelf websites, dan is een gratis startpagina een prima middel om ze te promoten. De mogelijkheid tot geld verdienen met uw startpagina bestaat ook.

Het is nodig om u te registreren voordat u een eigen startpagina kunt samenstellen. Het aanmeldformulier voor uw eigen startpagina is op veel websites vrij eenvoudig te vinden. Via simpele zoekopdrachten in Google zult u vrij snel een aantal startpagina websites vinden waar u zich gratis kan registreren. Zoekopdrachten zoals “nieuwe startpagina samenstellen”.

De naam van het subdomein waar uw startpagina op komt te staan, mag u zelf kiezen. Aangeraden is om een beschrijvende naam te verzinnen. Het is een goede gewoonte om een beschrijvende naam te verzinnen voor het subdomein van uw startpagina. Overigens zult u op veel sites ook een algemene linkpagina mogen maken. Links gaan dan vaak over verschillende onderwerpen. Als dat het geval is, is een algemene naam geen probleem.

Geef bij het aanmeldformulier een e-mailadres op dat werkt. Soms dient u op een bevestigingslink te klikken waarmee uw aanmelding definitief wordt gemaakt. Direct na de aanmelding zult u deze link in dat geval per e-mail ontvangen. Ook wanneer er geen sprake is van deze extra stap om uw account te bevestigen, is het handig om het juiste e-mailadres bij de aanmelding op te geven. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. De instructies waarmee u uw wachtwoord kunt herstellen worden per e-mail naar u verstuurd. Wanneer het e-mailadres dan niet klopt, dan is dat niet handig.

Op verschillende websites is informatie te vinden omtrent het samenstellen van uw eigen startpagina. Zo is Een eigen startpagina maken het doornemen waard. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Want naast het maken van de startpagina zal er ook af en toe onderhoud aan de pagina moeten worden gepleegd. Op de website waarnaar wordt verwezen in de link staan meer artikelen over startpagina aanmaken.

Uw startpagina zal leeg zijn wanneer u het net heeft aangemaakt. Er dient een rubriek te worden toegevoegd voordat u een link op uw startpagina kunt plaatsen. Links worden altijd gekoppeld aan een bepaalde rubriek. Het is de bedoeling dat u meerdere rubrieken maakt. De titel van een rubriek moet verplicht worden ingevuld. De titel beschrijft waar de rubriek over gaat. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.
Free Web Hosting