Eigen website beheren

Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. U zult veel content gewoon als platte tekst kunnen invoeren. Het weergeven in de juiste opmaak is iets dat het CMS pakket voor u doet.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Waar u op het meest technische niveau HTML bestanden zou aanpassen, wordt dit gedeelte bij een CMS systeem van u weggehaald. Een voordeel hiervan is dat u slechts op een enkele plek uw aanpassingen doet. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Zou u willen weten wat andere redenen zijn om te kiezen voor een CMS pakket? U leest er meer over op Afkorting CMS. Er zit in veel gevallen een installer script bij die u ondersteunt bij de installatie. Het installatieprogramma doet bepaalde aanpassingen in bestanden voor u.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Het is wel zaak om te weten in welk scherm u wat aanpast. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.
Free Web Hosting