Uw website maken

Een CMS systeem biedt een aantal voordelen. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden, waarin de gegevens als platte tekst worden ingevuld. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

Content management systemen zijn ontwikkeld om u te helpen bij het beheren van uw site. Waar u zonder CMS systeem voor elke pagina een HTML bestand zou moeten maken, slaat een CMS pakket de website inhoud op in een database. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Welke voordelen biedt een CMS pakket nog meer? Andere pluspunten van CMS pakketten vindt u op de pagina Uw nieuwe website met CMS programma. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Hiermee stelt u bijvoorbeeld de databaseverbinding en een gebruikersnaam en wachtwoord voor de beheeromgeving in. Bronbestanden hoeft u minder vaak aan te passen als u een CMS programma gebruikt. Het is uiteraard te begrijpen dat u wellicht even moet wennen aan het nieuwe systeem. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.
Free Web Hosting