Uw website bouwen

CMS pakketten hebben een aantal positieve eigenschappen. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. Een aanzienlijk gedeelte van de inhoud van uw site kan in het CMS systeem gewoon als platte tekst worden ingevoerd. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Op welke manieren heeft u nog meer baat bij een CMS programma? Om hier achter te komen raden wij u het artikel Mijn nieuwe website maken aan. In een groot aantal gevallen zit er een installatieprogramma bij het CMS systeem. Hiermee stelt u bijvoorbeeld de databaseverbinding en een gebruikersnaam en wachtwoord voor de beheeromgeving in. Bronbestanden hoeft u minder vaak aan te passen als u een CMS programma gebruikt. Het is bij een nieuw systeem altijd even een kwestie van erachter komen wat alle knoppen in het beheergedeelte doen. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.
Free Web Hosting